Soorten ladders

Duizenden ongelukken met ladders vinden elk jaar plaats, waarvan er veel voorkomen hadden kunnen worden als de juiste ladder was gebruikt.

Het begrijpen van de verschillende soorten ladders en waar ze voor worden gebruikt, zal je helpen bepalen welke het geschiktst is voor de taak die je wilt uitvoeren.

Hier is een gids voor elk type ladder en hoe ze worden gebruikt:

Trapladders

Trapladders worden veel gebruikt voor alledaagse klussen zoals het vervangen van lampen, het schoonmaken van ramen en het bereiken van hoge planken.

Ze zijn ontworpen om zelfdragend te zijn en zijn compleet met een scharnier in het midden om een A-vorm te creëren, zodat ze niet tegen een muur hoeven te leunen.

Hoewel ze handig zijn voor veel taken, zijn ze niet geschikt voor het uitvoeren van tuinklussen die werken op hoogte vereisen.

Uitschuifladders

In tegenstelling tot trapladders zijn uitschuifladders niet zelfdragend en moeten ze tegen een oppervlak worden geleund voordat ze worden gebruikt.

Hun ontwerp omvat meestal 2 delen waarmee de lengte van de ladder kan worden aangepast. Deze worden meestal gebruikt voor werkzaamheden aan het dak of de dakgoot.

Opvouwbare ladders

Zoals de naam al aangeeft, kunnen opvouwbare ladders na gebruik eenvoudig worden opgevouwen, waardoor ze gemakkelijk op te bergen en te vervoeren zijn.

Over het algemeen worden ze gebruikt voor klussen binnenshuis en doe-het-zelftaken, ze zijn zeer handige huishoudladders.

Platformladders

Platformladders lijken qua A-vorm op trapladders, maar hebben in plaats van een bovenste trede een platform. Platformladders zijn speciaal ontworpen voor tuinklussen zoals het snoeien van heggen.

Platformladders zijn veelzijdig en kunnen ook worden gebruikt voor onderhoud aan huis of het schoonmaken van het dak van caravans en campers. Deze ladders bieden een vlakke, ruime en comfortabele werkruimte, waardoor je stabiel blijft bij het leunen in drie richtingen.

Tripod Ladders

Als het gaat om tuinklussen zoals het snoeien van hagen en bomen, is er geen veiligere ladder dan de Henchman Tripod Ladders.

Het innovatieve ontwerp omvat een driehoekige basis, waardoor je niet kunt omvallen bij het werken op hoogte op hellingen, trappen of greppels.

Oorspronkelijk ontworpen als boomgaardladders, door de volledig verstelbare poten kun je deze ladders gebruiken op hellingen en oneffen terrein zonder angst om te kantelen.

Als je wat hulp wilt bij het beslissen welke van onze ladders het ideale match is voor jouw project, neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag verder.