Wat is een tripod ladder?

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Een stabiele ladder is daarom cruciaal. Een gewone ladder volstaat niet wanneer het aankomt op tuinklussen. Henchman heeft ingespeeld op dit probleem en zo ontstond in 1994 de Henchman tripod ladder. Sindsdien is Henchman pionier in deze branche en verkoopt diverse tripod ladders en veilige platformen.

Waarom een tripod Ladder?

De Henchman tripod ladder is speciaal ontwikkeld voor werkzaamheden op hoogte. Hierbij kun je denken aan het snoeien van heggen, het plukken van fruit, het schoonmaken van een dak en meer. Een normale ladder staat niet altijd even stevig en kan gaan wiebelen. En in het ergste geval, valt de ladder om. De Henchman tripod ladder is zo ontwikkeld om het wiebelen tegen te gaan. De ladders zijn voorzien van verstelbare poten waardoor de ladder op elke ondergrond stabiel staat.

Een tripod ladder is niet alleen veilig, maar ook makkelijk in gebruik. De ladders zijn gemaakt van aluminium en zijn daarom licht in gewicht. Ideaal voor tuinklussen.


Kenmerken van de tripod Ladder


Henchman biedt in Nederland drie varianten van de tripod ladder aan:

1. Henchman 1-poot verstelbare plukladder


De 1-poot verstelbare plukladder is verkrijgbaar in 4 uitvoeringen:
● 1,8 meter
● 2,4 meter
● 3 meter
● 3,6 meter

Bij deze 1-poot plukladder is het mogelijk om één achterste poot te verstellen. Daarom is de ladder enkel geschikt voor werkzaamheden op een vlakke of licht oneffen ondergrond. De plukladder kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Bij binnenshuis gebruik plaats altijd de rubberen voetjes onder de poten. De rubberen voetjes voorkomen beschadiging aan de grond.

De 1-poot verstelbare plukladder is geschikt voor tuiniers, hoveniers en particulieren.

2. Henchman 3-poot verstelbare plukladder


Voor de echte werkzaamheden op hoogte, is de 3-poot verstelbare plukladder ontworpen. Deze driepootladder is in de volgende uitvoeringen beschikbaar:

● 1,8 meter
● 2,4 meter
● 3 meter
● 3,6 meter
● 4,2 meter
● 4,8 meter

De 3-poot verstelbare plukladder heeft 3 poten die onafhankelijk van elkaar verstelt kunnen worden. De poten kunnen tot 45 cm uitgeschoven worden. Dankzij de driepootstructuur is deze ladder geschikt voor snoeiwerkzaamheden, en werkzaamheden op hoogte op een oneffen terrein.

3. Henchman professionele plukladder


De professionele plukladder heeft, net zoals de 3-poot verstelbare plukladder, 3 verstelbare poten. Deze professionele ladder is in 4 uitvoeringen beschikbaar:

● 1,8 meter
● 2,4 meter
● 3 meter
● 3,6 meter

Het verschil tussen de 3-poot verstelbare plukladder en de professionele ladder zit in het gebruik van de ladder. De professionele ladder is speciaal ontworpen voor regelmatig gebruik en vervoer. De ladder is gemaakt van dikker aluminium en is daardoor beter bestand tegen slijtage.

De professionele plukladder houdt professionals veilig op hoogte bij binnen en buitenwerkzaamheden.

Alle drie de varianten van de tripod ladder beschikken over een platform oppervlak van 18 cm diep. Je kunt je benen in het frame schuiven, waardoor je veilig en stevig staat terwijl je je handen vrij kunt bewegen. Bij een ladder van bijvoorbeeld 2,4 meter, zit het platform op 1,5 meter hoog. Hierdoor bevind je je 1,5 meter boven de grond.


Henchman is jouw partner op gebied van tuingereedschap


Door een Henchman tripod ladder toe te voegen aan jouw gereedschapskist, ben je er altijd van verzekerd dat je veilig kan werken op hoogte. Voer zonder moeite alle tuinklussen uit en verplaats gemakkelijk de plukladder van a naar b. Henchman is in Engeland de pionier voor tuin ladders en maakt sinds de zomer van 2023 een naam in Europa.

Met de aluminium tripod ladders van Henchman ben je klaar voor al je tuinklussen.