Welke ladder heb ik nodig?

Een van de meest gestelde vragen die we krijgen is: "Welke ladder heb ik nodig?" En het antwoord is: dat verschilt.

Of je nu bomen snoeit, hagen trimt of zelfs alleen maar een lamp vervangt, je moet je veiligheid vooropstellen. Het kiezen van de juiste ladder maat en type voor je taak zal ervoor zorgen dat je veilig bent wanneer je op hoogte werkt.

In deze gids gaan we door de factoren die je moet overwegen bij het kiezen van een ladder, zodat je de klus op een veilige en stevige manier kunt klaren. We gaan bespreken:

Hoe kies je een ladder
Welke maat ladder heb ik nodig?
Veilige ladders van Henchman

Hoe kies je een ladder - Belangrijke overwegingen

Met ladders is er geen "one size fits all" - je moet ervoor zorgen dat je ladder geschikt is voor het werk dat je gaat doen. Je moet altijd het geschiktste gereedschap kiezen voor je taak - dit betekent dat je huidige ladder mogelijk niet veilig is voor de activiteit die je van plan bent. Het type ladder dat je kiest, speelt een grote rol in hoe veilig je zult zijn bij het werken op hoogte.

Bijvoorbeeld, een conventionele trapladder ontworpen voor vlak, hard terrein is niet geschikt voor zacht, ongelijk terrein. Een uitschuifbare ladder die bedoeld is om tegen een vlakke harde ondergrond, zoals een muur, te leunen, is niet veilig om in een heg te plaatsen, volgens richtlijnen voor ladder veiligheid.

Bij Henchman hebben we al meer dan 25 jaar ladders ontwikkeld die specifiek zijn ontworpen voor oneffen en zacht terrein, zoals in de tuin. Dus in deze gids zullen we ons richten op ons eigen assortiment ladders wanneer we het hebben over ladder formaten. Ga naar onze gids over soorten ladders voor meer tips over het kiezen van de juiste ladder.

Dus, hier is waar je aan moet denken bij het kiezen van een Henchman-ladder:

Het terrein

Het gebruik van een ladder op zacht of hellend terrein is riskant, tenzij het een ladder is die specifiek is ontworpen voor deze omstandigheden. Onze plukladders zijn ideaal om op een veilige manier in deze omstandigheden te werken.

Het beste type ladder

Je moet ook het type ladder overwegen dat je nodig hebt voor de taak. Als je bijvoorbeeld een heg snoeit, wil je misschien een ladder die handsfree werken mogelijk maakt, terwijl deze nog steeds de ondersteuning biedt die je nodig hebt om veilig te blijven, vooral als je op ongelijke grond werkt. Alle Henchman-ladders zijn ontworpen om je vrij met beide handen te laten werken.

Afgestemd op de activiteit die je onderneemt

Verschillende ladders zijn ontworpen voor verschillende activiteiten. Als je een ladder gaat gebruiken om het dak van een caravan schoon te maken, raden we aan een platformladder te kiezen, omdat deze meer ruimte biedt om te bewegen.

De juiste ladder hoogte

Als je je ladder gebruikt om heggen te snoeien, raden we aan er een te kiezen die min of meer dezelfde totale ladder hoogte heeft als die heg. Zie de onderstaande infographic met de werkhoogtes van een ladder van 2.4 meter.

Tripod ladder infograph

 

Waarschijnlijk wil je je ladder gebruiken voor een hele reeks geschikte taken zodra je deze hebt. Je moet overwegen op welke hoogte je moet werken, of dat nu op ooghoogte, taillehoogte of ergens daartussenin moet zijn.

Welke maat ladder heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste maat ladder is een eenvoudige taak zodra je begrijpt hoe ladder maatvoering werkt. Wanneer we het hebben over de maat van een ladder, verwijzen we naar de algehele grootte van de ladder, in plaats van alleen maar de uitschuifbaarheid of het platform.

De maximale stahoogte op een ladder hangt af van het type ladder dat je gebruikt. Op onze Plukladder bevindt het sta platform zich op 0,9 meter vanaf de bovenkant. Daarom heeft een ladder van 1,8 meter een platform op 0,9 meter hoogte, en een ladder van 2,4 meter heeft een platform op 1,5 meter hoogte, enzovoort.

Zoals eerder vermeld, zijn er nog een paar andere factoren waarmee je rekening moet houden, waaronder hoogte, taakduur en activiteit.

Hoe bereken je de juiste ladder maat voor jou?

Hier is een voorbeeld van hoe je kunt bepalen welke ladder je nodig hebt:

Je hebt een ladder nodig om je caravan schoon te maken: de gemiddelde hoogte van een caravan is 2,6 meter. Om het dak van je caravan te reinigen (zoals afgebeeld bij onze klant), moet je idealiter op taillehoogte staan en handsfree kunnen werken. Een ladder van 2,4 meter is ideaal voor deze klus.

Dit is waarom:

De hoogte van onze ladders is de totale hoogte vanaf de onderkant tot de bovenkant van de ladder, met de poten volledig ingetrokken. Deze 2,4 meter ladder meet 2,4 meter hoog.

Het platform van de plukladder bevindt zich op 0,9 cm vanaf de bovenkant van de ladder. Als je hierop staat, zal de bovenkant van je ladder op taillehoogte zijn. Dat betekent dat, voor deze 2,4 meter ladder, ook je taille op 2,4 meter zal zijn.

Je schouders zullen ongeveer 60 cm hoger zijn dan je taille. We raden altijd aan om tussen je taille en schouderhoogte te werken. Dit geeft je een werkhoogtebereik van 2,4 tot 3,0 meter, van taille tot schouderhoogte.

Dus, als je tussen 2,4 en 3,0 meter moet bereiken, zal onze 2,4 meter ladder perfect aan je behoeften voldoen.

Caravan cleaning

Veilige ladders van Henchman

Bij Henchman zijn we gespecialiseerd in het maken van ladders die zijn ontworpen om je veilig te houden tijdens het werken op hoogte en op oneffen terrein.

Onze plukladders zijn enorm populair bij zowel huiseigenaren als professionals. Hun verstelbare poten passen zich aan aan alles, van lichte hellingen tot ongelijk terrein zoals trappen en heuvels. Dit maakt werken op hoogte buiten aanzienlijk veiliger. Je kunt de ladders op zachte grond gebruiken, en op harde grond met behulp van onze rubberen voeten.

Als je nog steeds niet zeker weet welk type ladder het veiligst is voor jouw behoeften, kunnen we je helpen beslissen. Neem contact op met ons team dat je persoonlijk zal helpen.